Yufkalı kolay mantı nasıl yapılır?

Yazar Arabul 11 Mart 2013 Pazartesi 0 yorum

Malzemeler
3 tane yufka
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı  yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
İç malzemesi:
300 gram orta yağlı kıyma
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
Biraz kırmızıbiber
2,3 çorba kaşığı su
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
 Kuru soğanı rendeleyip maydanozu doğrayalım. Bir kaba kıyma, soğan rendesi, maydanoz, tuz, baharat, sıvı yağ ve suyu koyup karıştıralım.Yufkayı tezgaha üst üste serip ortadan 2'ye bölelim.
1 tane yarım yufkanın düz kenarına harcın altıda birini yayalım. Düz bir şekilde saralım.3 cm. boyunda keselim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Tepsiye dizelim.Isıtılmış 175 derecede kızarana kadar pişirelim. Pişince servis tabağına dizip üzerine yoğurdu dökelim. Kızdırılmış kırmızıbiberli yağı gezdirip servis yapalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: